Fokkerij

Image

Onze fokkerij, welke ik eerst samen met mijn vader ben begonnen en nu voortzet met mijn man, is begonnen uit liefhebberij en de drang om goede dressuurpaarden voor eigen gebruik te fokken. We begonnen met een gedeelde aanschaf van de keur, preferente en prestatie merrie Badette, een grootramige merrie van G.Ramiro Z x Farn welke voor beide fokrichtingen inzetbaar was. Ik heb haar zelf nog in de Z-dressuur gereden maar ze moest door een blessure haar sportcarrière staken en is daarna volledig ingezet voor de fokkerij. Nadat we enkele prachtige nakomelingen van haar hadden waarmee we onze eigen fokdoelen konden voortzetten hebben we ons deel van haar teruggegeven aan onze mede-eigenaar welke haar gebruikte voor de fokkerij in de springrichting.

Ons hoofddoel is het fokken van goede dressuurpaarden voor onszelf. Daarom worden de paarden ook eerst opgeleid voor de sport en als ze zich bewezen hebben gaan we verder met de fokkerij.

Onze nakomelingen van Badette:

Nourejev, het eerste veulen welke wij fokten ontstond uit een aanparing  met de hengst Cocktail en werd meteen een goedgekeurde KWPN-hengst, Grand Prix dressuur onder Edward Gal.

Real Rocktail, ons volgende fokproduct was een uit de kluiten gewassen volle broer hiervan, een ruin welke zelf tot ZZ-zwaar niveau is uitgebracht.

LN Tiadette, een Ster Sport Prok merrie van de stempelhengst Gribaldi, een talentvol paard welke ik zelf heb opgeleid naar Grand Prix dressuur.

LN Unadette, een Keur Sport merrie, ook van Gribaldi en dus een volle zus van LN Tiadette. Ze is door mij opgeleid tot op Intermediar I niveau. Jammer genoeg kon ze door een blessure het laatste stapje in haar opleiding niet afmaken. Wat haar niet minder belangrijk maakt want zij is nu de spil van onze fokkerij. Ze heeft eerst via ET twee veulens gebracht (ivm sportcarrière) en daarna de veulens zelf gedragen.

Nakomelingen LN Unadette

LN Avantino, haar eerste nakomeling van de hengst United (Krack C x TCN Partout), welke ik als vijfjarige ruin naar Amerika heb verkocht en welke daar op Lichte tour niveau is/wordt uitgebracht.

LN Grandette, haar tweede veulen is ook van de hengst United, een  Elite Sport merrie, welke in eigendom is van Janna Westra en door haar nu uitgebracht wordt in de ZZ-zwaar dressuur. Zij krijgt nu via ET haar eerste veulen van de hengst Kjento

LN Lunadette, een Ster IBOP-dressuur merrie van de hengst Kastel’s Grand Galaxy Win (Apache x Jazz), welke nog in eigendom is en door ons wordt uitgebracht in de dressuur.

LN Miadette, een mooie donkere merrie van de hengst Indian Rock (Apache x Vivaldi). Ze is nu net zadelmak en moet nog naar de keuring.

LN Ninadette, een elegante donkere merrie met een prachtig front van de hengst Ferdinand (Vivaldi x Havidoff)

LN Primadette, een rassige jonge zwarte merrie van de kampioenshengst Le Formidable (Bordeaux x Ferro)

Image

Bijgaand een overzichtsfoto van alle “Dette’s”. Van links naar rechts

LN Tiadette, LN Unadette met LN Primadette aan de voet , gevolgd door LN Grandette, LN Lunadette, LN Miadette en LN Ninadette

Image